به گزارش روشنای راه، رفیعی پور افزود: در نیمه اول امسال، 9 میلیون و 580 هزار قطعه مرغ در استان البرز کشتار شده و 38 هزار کیلوگرم مرغ از چرخه مصرف خارج شده است.
وی در ادامه به صادرات فرآوردههای دامی استان اشاره کرد و گفت: در سال جاری، 280 هزار و 110 قطعه آبزیان زینتی، 248 هزار و 500 کیلوگرم پای و پنجه مرغ، 100 هزار کیلوگرم پودر گوشت، 4 میلیون و 357 هزار کیلوگرم تخم مرغ، 489 هزار کیلوگرم خاویار، 6 هزار و 810 کیلوگرم خرچنگ، 106 هزار کیلوگرم خوراک و مکمل آبزیان، 75 هزار کیلوگرم خوراک و مکمل طیور، 18 هزار و 480 کیلوگرم عسل، 5 هزار کیلوگرم کنسرو ماهی، 810 هزار و 389 کیلوگرم ماهی تازه خوراکی، 230 هزار و 721 کیلوگرم میگو و 466 هزار کیلوگرم محصولات لبنی به خارج از کشور صادر شده است.
وی همچنین از واردات 261 هزار کیلوگرم گوشت گوسفند و بز تازه به استان خبر داد.
رفیعی پور افزود: البرز رتبه چهارم در پرورش گاو اصیل و تولید شیر، و رتبه ششم در پرورش مرغ تخمگذار و گوشتی در کشور را دارد. این استان همچنین 178 کشتارگاه و کارخانه جوجهکشی و خوراک دام، 230 واحد تشخیص و درمان و 50 کارخانه تولید واکسن را در اختیار دارد و در تولید واکسنهای دامی، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل دامپزشکی البرز اشاره کرد که 3 هزار و 900 واحد عرضه فرآوردههای دامی و 270 واحد پرورش مرغ اجداد نیز در این استان فعال هستند. وی البرز را پایلوت کشور در پیشگیری و واکنش سریع به بیماریهای آبزیان و دامی دانست.
همچنین البرز در تولید دام خاص، اسپرم، شیر و گوساله رتبه چهارم کشور را دارد. اکنون در این استان 2 هزار و 896 رأس دام موجود است و 178 مطب دامپزشکی فعالیت میکنند.
رفیعی پور در خصوص خدمات درمانی ارائه شده در 6 ماه گذشته گفت: 7 هزار و 891 عمل جراحی و مامایی دام و طیور و 29 هزار و 432 مورد معالجه دام انجام شده است.
وی افزود: در این مدت، 51 هزار و 833 مورد کشتار دام صورت گرفته که از این مقدار، 19 هزار کیلوگرم غیر قابل مصرف انسانی بوده است.
همچنین 39 هزار و 855 مورد بازدید از مراکز تولید و عرضه دام و طیور انجام شد که در نتیجه آن 63 هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی ضبط و 47 هزار کیلوگرم معدوم شد.