به گزارش روشنای راه، سرهنگ مهدی افشاری ضمن تبریک هفته ناجا و بیان رسالت و وظایف این پلیس در سطح جامعه گفت: پلیس اقتصادی بر اساس منویات مقاممعظم رهبری در خصوص مبارزه با جرایم اقتصادی شکل گرفت.
سرهنگ افشاری ادامه داد: پلیس امنیت اقتصادی ناجا از سال ۹۸با انتزاع از پلیس آگاهی تشکیل و از ۲۵ اردیبهشت سال ۹۹در استان البرز شروع بکار نموده است. وی افزود: هم اکنون این پلیس در تمامی بخش های خود به جز پلیس گمرگ در استان در حال فعالیت میباشد.
این مسوول با بیان اين مهم که پس از شروع بکار اینپلیس در سطح استان در ابتدا سعی شد این پلیس در استان ، معرفی گردد گفت که جلساتی با مراجع قضائی، تعزیرات و... انجام شد و به تببین جایگاه پلیس امنیت اقتصادی در استان پرداخته شد.
وی همچنین اظهار کرد:در بحث جرایم اقتصادی و مبارزه با قاچاق کالا با ۱۳ عنوان جرم از جمله مبارزه با قاچاق کالا، و یا قاچاق معکوس از کشور (که شامل اجناسی می شود که از کشورخارج می شود)، مبارزه با زمین خواری، اختلاس، پولشویی، ربا، اخلال در نظام اقتصادی، تقلب در پرداخت عوارض گمرگ، تقلب در مزایده و مناقصه ها و ... کار خود را آغاز کردیم.
سرهنگ افشاری بیان کرد: با توجه به فرمایشات مقاممعظم رهبری مبنی بر اینکه امنیت از جمله مسائل اساسی است که امنیت اقتصادی را نیز شامل می شود، در این برهه با توجه به مشکلات اقتصادی وتحریمهای ظالمانه آمریکای جنایتکار و سو استفاده برخی از سودجویان، اين پلیس در استان فعالیت خود را آغاز کرده و کارنامه قابل قبولی در این مدت ارائه داده است.
این مسوول با اشاره به وضعیت قاچاق کالا و ارز در سطح کشور به بررسی تاثیرات مخرب قاچاق کالا و ارز پرداخته و تصریح کرد: واردات قاچاق کالا باعث بیکاری مردم و تعطیلی کارخانجات و ضربه به اقتصاد کشور خواهد شد.
وی تصریح کرد: متاسفانه یک سری کالاهایی به صورت قاچاق وارد می شود که سبب به مخاطره افتادن سلامت جامعه و شهروندان می شود که از آن جمله می توان به کالاهای بهداشتی و سلامت محور اشاره کرد.
سرهنگافشاری در بخشی دیگر گفت: از جمله جرایمی که در بحث جرایم اقتصادی مورد توجه است موضوعات؛زمین خواری،تغییر کاربری و بحث پولشویی ها است که غالبا در بحث شرط بندی اتفاق می افتد.
رییس پلیس امنیت اقتصادی استان اظهار کرد: در مرحله اول بدنبال پیشگیری، کنترل،برآورد و شناسایی هستیم و در آخر برخورد مورد توجه است.
سرهنگ افشاری با اشاره به شعار سال ۱۴۰۰ ناجا مبنی برپلیس هوشمند، امنیت پایدار گفت: پلیس از طریق هوشمند سازی و رصدهای اطلاعاتی و تجربیات و اتفاقات روزمره در جامعه و ... موفق به بدست آوردن دستاوردهای کنونی شده است.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و روزهای اولین اینبیماری و کمبود ماسک و... بیان کرد: پلیس مبارزه با جرایم اقتصادی در بحث مبارزه باقاچاق کالا و دارو و ماسک به صورت قاچاق فعالیت های درخور توجه و توفیقات خوبی داشته است.
وی در بخشی دیگر از این نشست صمیمانه در خصوص هم افزایی با دیگر دستگاهها و همچنین پلیس های امنیت اقتصادی ديگر استانها تصریح کرد: خوشبختانه پلیس امنیت اقتصادی ناجا گزارشات را به روز جمع آوری می کند از جمله در بحث ماینر ها و ... کارنامه قابل قبولی داشته است.
این مسوول در زمینه فعالیت های اين پلیس و ایجاد هماهنگی های لازم اظهار کرد: ما با دستگاههای هم عرض جلسه رسمی داشته و کارگروههایی هم تشکیل میگردد.
وی بیان کرد:استان البرز با توجه به وضعیت آب و هوایی و نزدیکی به تهران دارای موقعیت ویژه اي است و تغییر کاربری ها بسیار مورد توجه و حساسیت است، و در برخی پرونده ها باید دستگاههای متولی شکایت کنند و در برخی موارد به عنوان حقوق عامه ورود پیدا میکنیم.
سرهنگ افشار مهمترین پرونده در البرز را بحث پروندههای زمین خواری برشمرد که خوشبختانه به بیت المال برگشت داده شد، و همچنین بحث پرونده اخلال در نظام ارزی و اقتصادی کشور که بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان ارزش اقتصادی داشت.
وی توضیح داد: در مورداحتکار ارزاق عمومی مردم، کشفیات در تناژ بسیار بالا، پرونده های قاچاق لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی دارویی ، سلامت محور و سیگار و ... از دیگر پرونده هایی بود که می توان به آنها اشاره کرد.
منبع: شبکه خبری شهروند البرز