به گزارش روشنای راه، محمدپور در حاشیه بازدید از تالاب صالحیه، اعلام کرد که طی سالهای اخیر با توجه به پدیدههای خشکسالی، بارشهای نامنظم و وقوع سیلابها، کشور شاهد تغییرات اقلیمی شدید بوده است. وی افزود که تراکم جمعیتی و فعالیتهای صنعتی، در کنار پدیده خشکسالی، تاثیرات مخربی بر محیط زیست بهویژه بر تالاب صالحیه البرز داشته و این منطقه را دستخوش بحرانهای جدی کرده است.
استفاده از انرژیهای پاک برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با اشاره به ظرفیتهای بالقوه ایران برای استفاده از انرژی خورشیدی، تاکید کرد که بهرهبرداری از این منابع انرژی میتواند به کاهش انتشار گازهای گلخانهای کمک کرده و نقش موثری در مقابله با تغییرات اقلیمی ایفا کند.
رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست در احیای تالابها
محمدپور بیان کرد که یکی از راهبردهای اصلی سازمان حفاظت محیط زیست، اجرای سند حفاظت و احیای تالابها است، اما موفقیت در اجرای این سند نیازمند همکاری تمام دستگاههای اجرایی است. وی وضعیت کنونی تالابهای کشور را نشاندهنده عملکرد کل سیستم مدیریت منابع آبی دانست و از لزوم تصمیمات فوری و تغییرات سیاستی در این زمینه خبر داد.
تالاب صالحیه، کانون گرد و خاک و برنامههای احیایی
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز به وضعیت بحرانی تالاب صالحیه اشاره و اعلام کرد که اراضی اطراف این تالاب بهعنوان کانونهای تولید گرد و خاک شناخته شدهاند و برای رفع این معضل، نیاز به مشارکت جوامع محلی، تشکلهای مردمنهاد و حمایت دستگاههای اجرایی وجود دارد. وی خاطرنشان کرد که موضوع تامین آب مورد نیاز تالابها باید از دیدگاه ملی مورد توجه قرار گرفته و از نگاه محدود بخشی اجتناب شود.
تصویب آئیننامه ملی برای حفاظت از تالابها
محمدپور همچنین از تصویب آئیننامه قانون تالابها و تشکیل ستاد هماهنگی و مدیریت تالابهای کشور در عالیترین سطح اداری کشور خبر داد و گفت که این ستاد با مشارکت وزارتخانههای مرتبط، برنامههای جامعی برای احیای تالابها تدوین کرده است. وی به پایشهای کمی، کیفی و اکولوژیک تالاب صالحیه با استفاده از ابزارهای مدرن اشاره کرد و افزود که پایش مداوم، از ارکان مهم در برنامههای حفاظت و احیای تالابها بهشمار میرود و سازمان حفاظت محیط زیست برنامههای متعددی برای احیای این تالاب ارزشمند در دست اجرا دارد.