کدخبر: 10590 چهارشنبه، 16 آبان 1403 - 17:27 10590 پرینت خبر
محسن کوشش تبار، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر کشور:

نقش پارک‌های فناوری به عنوان حلقه‌های کلیدی در زنجیره توسعه کشور

image

محسن کوشش‌تبار، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور، در چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران، که در پارک علم و فناوری استان البرز برگزار شد، بر لزوم تقویت نگرش سیستمی به نوآوری برای توسعه صنعتی تأکید کرد و گفت: تا زمانی که رویکرد سیستمی را به‌کار نگیریم، نمی‌توانیم به پیشرفت واقعی دست یابیم.

به گزارش روشنای راه، کوشش تبار با بیان اینکه نوآوری در فرآیندها نیاز اساسی کشور است، اظهار داشت: ایران دارای توانمندی بالا و اقتصادی مقاوم و پایدار است و در عین حال برای رسیدن به استانداردهای اقتصادی لازم، باید به تقویت اقتصاد مقاومتی درونی و برون‌گرا توجه بیشتری شود.

کوشش‌تبار به تلاش وزارت کشور برای توسعه زنجیره‌های ارزش در راستای حکمرانی اقتصادی مطلوب اشاره کرد و افزود: وزارت کشور با نقش هماهنگ‌کنندگی بین استان‌ها و دستگاه‌های ملی، در حوزه‌هایی مانند سرمایه‌گذاری، اشتغال، رونق تولید و صادرات، اقدامات جدی را در پیش گرفته است.

وی تأکید کرد که دولت چهاردهم و رئیس‌جمهور بر این مسائل اهمیت زیادی قائل هستند و به طرح‌های راهبردی مانند توسعه زنجیره‌های ارزش به‌ویژه در حوزه گیاهان دارویی توجه ویژه دارند. کوشش‌تبار افزود: استان البرز از ظرفیت‌های زیادی در این حوزه برخوردار است و حمایت‌های مالی و علمی از این طرح در دستور کار قرار گرفته است.

کوشش‌تبار همچنین به چالش آلودگی هوا اشاره کرد و بیان داشت که وزارت کشور در راستای مدیریت شهری، برنامه‌های پیشگیرانه و استفاده از سیاست‌های تشویقی را برای کاهش آلودگی هوا دنبال می‌کند.

وی با بیان نقش حیاتی پارک‌های علم و فناوری در پیشبرد اهداف اقتصادی و توسعه‌ای، تصریح کرد: پارک‌های علم و فناوری به عنوان بازوی اجرایی وزارت کشور و بخشی از زنجیره توسعه، باید نقش خود را در ارتقای علمی و فناوری کشور به‌خوبی ایفا کنند.


مجتبی عبداللهی، استاندار البرز در چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران:

تأمین تسهیلات برای رشد زیست‌بوم دانش‌بنیان ضروری است


مجتبی عبداللهی، نماینده عالی دولت در استان البرز، در کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های علم و فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران، که به میزبانی پارک علم و فناوری البرز و با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصادی رئیس‌جمهور و معاون اقتصادی وزیر کشور برگزار شد، بر اهمیت تامین تسهیلات کم‌بهره برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه زیست‌بوم فناوری استان تأکید کرد.

عبداللهی با اشاره به رتبه چهارم البرز در استقرار واحدهای دانش‌بنیان، بیان کرد که استان در تلاش است تا به رتبه سوم کشور دست یابد. وی افزود: در حال حاضر، ۴۸۶ واحد دانش‌بنیان در استان فعال هستند و با داشتن بیش از ۵۵ هزار دانشجو و هیئت علمی و ۳۰ مرکز پژوهشی و فناوری، البرز به قطب علمی و فناورانه کشور تبدیل شده است.

استاندار البرز همچنین به تأسیس نخستین مرکز توسعه و تولید قراردادی در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد که با همکاری بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان راه‌اندازی شد. او هدف از تأسیس این مراکز را نزدیک کردن صنعت، دانشگاه، و شرکت‌های فناور دانست که به رفع نیازهای فناورانه صنایع بزرگ استان کمک می‌کند.

وی با تأکید بر جایگاه البرز به‌عنوان قطب شرکت‌های دارویی، به ویژه در حوزه داروهای بیوتکنولوژی، خاطرنشان کرد که این استان با داشتن بیش از ۹۰ شرکت دارویی، رتبه دوم کشوری را دارد که از این میان ۶۱ شرکت دانش‌بنیان هستند.

عبداللهی ضمن اشاره به ایجاد دبیرخانه زنجیره ارزش دارویی در پارک علم و فناوری استان برای توسعه و راهبری شرکت‌های فناور، از راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری استان البرز به‌عنوان یکی از دستاوردهای مهم یاد کرد و افزود: "این صندوق با سرمایه ثبتی بیش از ۳۸۰ میلیارد تومان، فعالانه در حال پشتیبانی از طرح‌های دانش‌بنیان استان است."

وی همچنین به راه‌اندازی دبیرخانه مالکیت فکری ویژه زیست‌بوم دانشگاهی کشور در استان البرز اشاره کرد و این اقدام را یکی از پروژه‌های ملی مهم استان دانست.

استاندار البرز با بیان اینکه توسعه ساختارهای نوآوری و فناوری در همه شهرستان‌های استان به‌صورت عادلانه در برنامه است، از معاونت علمی و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری خواست تا با تأمین تسهیلات مناسب و کم‌بهره، از رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان استان البرز حمایت کنند.

آخرین اخبار
یادداشت
بیمه ملت
پایگاه خبری شهروندالبرز
پایگاه خبری نوژان نیوز
مؤلف نیوز
پایگاه خبری ویدانیوز