به گزارش روشنای راه، محمد اسدیان گفت: گزارش و شیوهنامه ساماندهی دستفروشان کرج در اردیبهشت ۱۴۰۱ توسط مرکز پژوهشهای این شورا منتشر شده است.» وی افزود: «طبق قوانین بالادستی، شهرداریها موظف به راهاندازی روزبازارها برای ساماندهی دستفروشان هستند.
اسدیان با اشاره به تجربه پنج کشور در قارههای مختلف جهان اظهار کرد: «در بسیاری از کشورها، دستفروشان بهعنوان خردهفروشان شناخته شده و بازارچههای ویژهای برای آنها ایجاد میشود.
وی همچنین به نمونههای داخلی موفق در این زمینه اشاره کرد و گفت: کلانشهرهایی همچون تبریز، اصفهان، اهواز، شیراز و مشهد اقدامات موثری برای ساماندهی دستفروشان انجام دادهاند.
عضو شورای اسلامی شهر کرج با تأکید بر لزوم رویکرد حمایتی بهجای برخورد قهری با دستفروشان، خاطرنشان کرد: در کرج از میدان اصلی شهر تا چهارراه طالقانی، ۴۵۶ دستفروش شناسایی شده است. در مرحله نخست، کارت شناسایی برای این افراد صادر خواهد شد و سازمان فاوای شهرداری کرج در حال راهاندازی سامانهای برای این منظور است.
وی روانسازی ترافیک و کاهش مشکلات اجتماعی را از مزایای ساماندهی دستفروشان دانست و افزود: حدود ۲۰ درصد از ۵۸۰ هزار خانوار البرزی توسط بانوان سرپرست خانوار مدیریت میشود که بخشی از دستفروشان این گروه هستند. ایجاد بازارچههای مناسب میتواند زمینه اشتغال این بانوان را فراهم کند.