به گزارش روشنای راه، شهرام صیادی در مراسم افتتاح این پویش، که از ۱۷ تا ۳۰ آذرماه با شعار "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" برگزار میشود، گفت: تغذیه سالم نقش اساسی در کاهش بیماریهای غیرواگیر از جمله سکتههای مغزی و قلبی دارد.
وی افزود: بر اساس استانداردهای تغذیهای، حداکثر ۲۶ درصد انرژی روزانه باید از چربی و روغن تأمین شود که معادل حدود ۴۰ گرم یا ۳۶۰ کیلوکالری است. صیادی هشدار داد که مصرف زیاد روغنهای جامد و حیوانی میتواند بهطور جدی سلامت افراد را تهدید کرده و منجر به بیماریهای قلبی و عروقی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز بر استفاده از روغنهای سالم نظیر کانولا، روغن زیتون، روغن مخلوط، و روغن کنجد تأکید کرد و گفت: استفاده از روغن مخصوص سرخکردنی برای غذاهای سرخشده ضروری است. همچنین، خانوادهها باید تنوع بیشتری در انتخاب روغنها ایجاد کنند و به مصرف روغنهای ذرت یا آفتابگردان محدود نشوند.
صیادی همچنین به مضرات اسیدهای چرب ترانس اشاره کرد و گفت: سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ در جهان به دلیل مصرف چربیهای ترانس رخ میدهد. این اسیدها با انسداد شریانها خطر حملات قلبی و عروقی را افزایش میدهند و باید بهطور جدی از مصرف آنها اجتناب کرد.