به گزارش روشنای راه، حسین کلانتری خلیلآباد، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، در این همایش اظهار داشت که ۳۲۳ مقاله داخلی و خارجی به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده که از میان آنها ۳۰۳ مقاله مورد تایید قرار گرفت. وی در ادامه توضیح داد که از مجموع مقالات تایید شده، ۵۰ مقاله بهصورت سخنرانی ارائه خواهد شد که هفت مقاله از این تعداد توسط کارشناسان خارجی ارائه خواهند گردید. همچنین ۲۷۳ مقاله دیگر در قالب پوستر در این کنفرانس به نمایش در خواهد آمد.
وی همچنین اشاره کرد که مقالات ارسال شده به کنفرانس، علاوه بر مقالات داخلی، از کشورهای مختلفی همچون انگلستان، آلمان، چین، ژاپن، استرالیا، سوئیس، هند، کانادا و سوئد نیز ارسال شده است. این امر نشاندهنده جایگاه جهانی این کنفرانس و توجه محققان بینالمللی به دستاوردهای علمی در زمینه مواد و متالورژی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در ادامه با اشاره به اهداف این کنفرانس بیان کرد که هدف اصلی این رویداد تبیین آخرین دستاوردهای علمی و فنی در زمینه مواد پیشرفته و متالورژی است. این کنفرانس به مدت دو روز در کرج ادامه خواهد داشت و زمینهای را برای به اشتراک گذاشتن تجربیات و تحقیقهای نوین در این حوزه فراهم میآورد.
دکتر کلانتری خلیلآباد همچنین گفت که در کنار این کنفرانس، همایش اشتغال و مهارتآموزی برای دانشجویان، ۳۰ بازدید علمی، برپایی ۲۰ کارگاه تخصصی، طرح پویش و تجلیل از ۴۰ پژوهشگر برتر استان البرز نیز در راستای هفته پژوهش در دست اقدام است. این برنامهها در راستای ارتقای سطح علمی و مهارتی دانشجویان و پژوهشگران استان البرز برگزار میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت قدرت نرم در سیاست خارجی دولتها اشاره کرد و گفت: در گذشته، قدرت سخت بیشتر مورد توجه دولتها و سیاستگذاران بود، اما امروز قدرت نرم از اهمیت ویژهای برخوردار است. قدرت نرم به مولفههایی چون فرهنگ، ایدئولوژی، علوم و فناوری مرتبط است و هرچه فرهنگ یک کشور پویاتر و اخلاقمحورتر باشد، نفوذ آن کشور در عرصه بینالمللی بیشتر خواهد بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در ادامه به نمونههایی از قدرت نرم ایران اشاره کرد و گفت: کشورهایی چون آمریکا برای اعمال قدرت بر کشورهای دیگر از ابزارهایی مانند فیلمهای هالیوودی، مهاجرت دانشجویان، کتابها و سایتها استفاده میکنند. هرچند در منطقه خاورمیانه برخی از شبکههای ماهوارهای در این زمینه موفق بودهاند، اما نفوذ آنها در ایران کمتر بوده است. وی افزود که آمریکا به این نتیجه رسیده که قدرت علمی ایران در سطح بسیار بالایی قرار دارد و به همین دلیل در حال حاضر از اقدام نظامی علیه ایران اجتناب میکند.
این استاد دانشگاه همچنین به دستاوردهای علمی ایران در زمینه انرژیهای نو اشاره کرد و آن را گواهی بر پیشرفتهای علمی کشور دانست. وی تاکید کرد که سرعت پیشرفت علم در ایران از متوسط جهانی بالاتر است و این موضوع باعث شده است که قدرتهای جهانی نسبت به توان علمی ایران توجه بیشتری نشان دهند و از برخورد نظامی با این کشور اکراه داشته باشند.
در پایان، دکتر کلانتری خلیلآباد با اشاره به اهمیت همکاریهای علمی و بینالمللی، از تمامی محققان و پژوهشگران خواست که با همافزایی و تبادل تجربیات علمی، مسیر پیشرفتهای بیشتر در حوزههای مواد پیشرفته و متالورژی را هموار کنند و به ارتقای جایگاه علمی کشور کمک نمایند.