به گزارش روشنای راه، علی حجرگشت گفت: رتبه اول سوادآموزی استان البرز براساس ارزیابیهای سال گذشته حاصل شده و این موفقیت نتیجه تمرکز بر آموزشهای فنی، حرفهای و گسترش مهارتآموزی است.
مهارتآموزی، رویکرد جدید برنامههای سوادآموزی در البرز
حجرگشت با اشاره به رویکرد جدید آموزش و پرورش در برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: «آموزش و پرورش استان البرز در تلاش است تا آموزشهای فنی و حرفهای را نیز به سوادآموزان ارائه دهد. در این راستا، توسعه هنرستانهای فنی و حرفهای در اولویت قرار گرفته است.» وی افزود: تعداد دانشآموزان فنی و حرفهای استان البرز در مقایسه با سایر استانها بیشتر است.
ساخت و تکمیل ۱۷۰ مدرسه در دو سال اخیر
مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز از ساخت و تکمیل ۱۷۰ مدرسه در دو سال اخیر خبر داد. وی تاکید کرد: «این اقدامات در جهت پاسخگویی به نیازهای ناشی از نرخ بالای مهاجرت به استان و تأمین زیرساختهای آموزشی صورت گرفته است.»
تمرکز بر آموزش در مناطق کمبرخوردار و محلات حاشیهای
حجرگشت همچنین به اقدامات انجامشده در قرارگاه اجتماعی استان اشاره کرد و گفت: توسعه آموزشهای مهارتی در مناطق کمبرخوردار و کاهش بیسوادی در این محلات از برنامههای جدی آموزش و پرورش استان است. وی اضافه کرد که در برخی مناطق روستایی استان، به دلیل اهمیت آموزش، کلاسهایی حتی برای دو نفر نیز برگزار میشود.
۶ مرکز فعال برای آموزش مهارتهای فنی به سوادآموزان
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش البرز، در حال حاضر ۶ مرکز فعال در استان به سوادآموزان مهارتهای فنی و حرفهای آموزش میدهند. وی تاکید کرد که گسترش این مراکز و ارتقای کیفیت آموزشها از اولویتهای اصلی آموزش و پرورش در برنامههای آینده است.
چالشهای آموزش در استان مهاجرپذیر البرز
علی حجرگشت با اشاره به چالشهای ناشی از مهاجرپذیری بالای استان البرز، گفت: این موضوع مشکلات متعددی برای سیستم آموزشی ایجاد کرده است. با این حال، آموزش و پرورش البرز تلاش دارد با برنامهریزی دقیق و توسعه زیرساختهای آموزشی، پاسخگوی نیازهای جمعیتی باشد.