کدخبر: 11028 یکشنبه، 02 دی 1403 - 19:56 11028 پرینت خبر

انجام بازی های هدفمند برای کودکان در قالب پویش نجات قطره ها

image

کارشناسان آموزشی و فعالان محیط زیست بر لزوم استفاده از روش‌های نوین و جذاب برای آموزش مفاهیم زیست‌محیطی به کودکان تاکید دارند. یکی از این روش‌ها، استفاده از بازی و ایجاد فضایی شبیه به جستجوی گنج است که می‌تواند علاوه بر انتقال مفاهیم مهم، خاطرات خوشی را نیز برای کودکان به همراه داشته باشد.

به گزارش روشنای راه، در این روش، مدارس می‌توانند با طراحی بازی‌های هدفمند، دانش‌آموزان را به کاوش در محیط پیرامون خود و کشف رازهای طبیعت تشویق کنند. پیداکردن نشانه‌ها، حل معماها و در نهایت رسیدن به گنج، می‌تواند برای کودکان بسیار هیجان‌انگیز باشد. در این میان، مفاهیم مهمی مانند چرخه آب، اهمیت درختان، آلودگی هوا و روش‌های کاهش آن، به صورت طبیعی و در قالب داستان در ذهن کودکان جای می‌گیرد.

نسترن کیوان پور؛ مدیر اجرایی پویش نجات قطره ها در حاشیه برگزاری این رویداد در مدرسه علوی گرمدره شیفت پسرانه می گوید: با استفاده از این روش، کودکان نه تنها مفاهیم زیست‌محیطی را یاد می‌گیرند، بلکه مهارت‌های حل مسئله، کار گروهی و تفکر انتقادی آن‌ها نیز تقویت می‌شود. همچنین، این بازی‌ها می‌توانند انگیزه لازم برای مشارکت فعال در حفظ محیط زیست را در کودکان ایجاد کنند.

او ادامه داد: این پویش که به همت پایگاه خبری هزار و یک شهر، شرکت رنگ نیپون، شرکت سهامی آب منطقه ای استان البرز برگزار می شود این بار با حمایت و همکاری معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری گرمدره، مهمان این شهر است.

به گفته کیوان پور این نوع آموزش می‌تواند کودکان را به سفیران محیط زیست تبدیل کند. کودکانی که در کودکی با مفاهیم زیست‌محیطی آشنا شده‌اند، در بزرگسالی نیز به این موضوع اهمیت می‌دهند و در خانواده و جامعه خود برای حفاظت از محیط زیست تلاش می‌کنند.

پویش نجات قطره ها از 30 آبان ماه 1403 مصادف با روز جهانی کودک در شهر گرمدره کلید خورد و مدرسه علوی شیفت پسرانه پنجمین مدرسه ای است که میزبان این رویداد بود. بچه ها پس از شرکت در کارگاه آموزشی مصرف بهینه آب و تفکیک پسماند از مبدأ، به نقاشی دیواری در حیاط مدرسه پرداختند. 

پس از اخذ جوایز به 38 نفر شرکت کننده، از سوی تیم اجرایی، مسابقه نقشه گنج توسط تسهیلگران پویش؛ بهزاد قندهاری، میلاد فیروزان و محمدرضا عباسی نیز در مدرسه برای هشت نفر از دانش آموزانی که به قید قرعه انتخاب شده بودند در قالب دو تیم چهار نفره برگزار شد و پس از بُرد یکی از تیم ها و آزادسازی پرنده در قفس به عنوان یک اقدام نمادین برای احترام به طبیعت و موجودات زنده، به هر دو تیم هدایایی به رسم یادبود اهدا شد.

استفاده از بازی و نقشه گنج در مدارس، یک روش نوین و موثر برای آموزش مفاهیم زیست‌محیطی به کودکان است. این روش نه تنها باعث یادگیری بهتر کودکان می‌شود، بلکه می‌تواند آینده‌ای روشن‌تر و سبزتر را برای کره زمین تضمین کند. با برگزاری چنین برنامه‌هایی، می توان گامی مهم در جهت آموزش محیط زیستی و پرورش نسل آینده‌ای مسئولیت‌پذیر برداشته است.

آخرین اخبار
یادداشت
بیمه ملت
پایگاه خبری شهروندالبرز
پایگاه خبری نوژان نیوز
مؤلف نیوز
پایگاه خبری ویدانیوز