به گزارش روشنای راه، مهرداد کیانی با اعلام این خبر گفت: کارخانه کمپوست شهرداری کرج بهدلیل برخی مشکلات، برای مدت دو سال از چرخه فعالیت خارج شده بود. اما با تلاشهای مدیریت سازمان پسماند و حمایت شورای اسلامی شهر، مشکلات این مجموعه رفع شد و این کارخانه مجدداً به بهرهبرداری رسید.
کیانی اظهار داشت که راهاندازی مجدد این کارخانه اکنون امکان تبدیل روزانه ۲۵۰ تن زباله تولیدی شهر کرج به کود را فراهم کرده است. وی با اشاره به حجم قابلتوجه زباله تولیدی در کرج، افزود: روزانه حدود ۸۰۰ تن زباله در این شهر تولید میشود. همچنین، با توجه به انتقال زبالههای شهرهای اقماری استان به مرکز حلقهدره، روزانه نزدیک به ۱۸۰۰ تن زباله به این ایستگاه منتقل میشود. مدیریت این حجم از پسماند توسط سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج انجام میشود.
شهردار کرج همچنین به وجود دستگاه پیرولیز در مجموعه حلقهدره اشاره کرد و گفت: این دستگاه میتواند کیسههای زباله را بازیافت کرده و آنها را به سوخت و محصولات بازیافتی دیگر تبدیل کند. در تلاش هستیم تا با رفع مشکلات و راهاندازی مجدد این دستگاه، گام مهمی در مسیر بازیافت زبالههای پلاستیکی و کاهش اثرات زیستمحیطی برداریم.
مهرداد کیانی با تأکید بر اینکه مدیریت پسماند و حفاظت از محیط زیست یکی از ضرورتهای حیاتی شهرها بهشمار میرود، گفت: تفکیک زباله از مبدأ و بازیافت آن، از جمله اقداماتی است که میتواند به یک تحول بزرگ در حوزه محیط زیست منجر شود. این اقدامات علاوه بر کاهش آسیبهای زیستمحیطی، چالشهای مدیریتی حال و آینده شهرها را نیز برطرف خواهد کرد.
وی همچنین با ابراز تأسف از اینکه تاکنون توجه کافی به این موضوع نشده است، ادامه داد: مشکل کمتوجهی به موضوع پسماند و محیط زیست نهتنها به کرج یا استان البرز محدود نمیشود، بلکه در سراسر کشور وجود دارد. این حوزه نیازمند یک حرکت جهادی، اساسی و همهجانبه است تا بتوانیم شرایط موجود را بهبود بخشیم.
شهردار کرج در پایان از شهروندان خواست تا با رعایت اصول تفکیک زباله در مبدأ و کاهش تولید زباله، به حفظ محیط زیست کمک کنند. وی تأکید کرد که موفقیت در این مسیر نیازمند همکاری همگانی، حمایت از طرحهای مدیریت پسماند و توسعه برنامههای آموزشی در این زمینه است.