به گزارش روشنای راه، محمد اسدیان در جلسه کمیسیون تلفیق بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری اظهار داشت: برای مثال، خیابان سوم غربی در سال ۱۳۹۲ دارای باغهای وسیع بود، اما اکنون دچار تغییر کاربری گسترده شده است. بخشی از این تغییرات به حریم شهری و ماده ۲۰ جهاد کشاورزی مربوط است، اما در مدیریت شهری نیز سؤالات جدی مطرح میشود.
وی افزود: چرا در مناطقی که جزو حریم محسوب میشوند، مجوز اجرای زیرساختهایی مانند آسفالت شهری صادر شده است؟ اگر این مناطق خارج از محدوده شهری بودند، چرا چنین اقداماتی صورت گرفته است؟
ورود فناوریهای نوین به برنامهریزی شهری
رئیس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به اهمیت برنامهریزی شهری نوین گفت: مفهوم شهر ۱۵ دقیقهای، بهعنوان الگویی نوین، باید در کرج اجرایی شود تا شهروندان در کمتر از ۱۵ دقیقه به نیازهای روزمره خود از جمله مراکز خرید، حملونقل عمومی و خدمات درمانی دسترسی داشته باشند.
اسدیان تأکید کرد: برای تحقق این الگو، فناوریهای نوین باید وارد فرآیندهای برنامهریزی شهری شوند. در سه سال آینده، پیشرفتهای تکنولوژیکی تحولات استراتژیکی را رقم خواهند زد و باید زیرساختهای آن از هماکنون فراهم شود.
وی همچنین از تصویب راهاندازی رصدخانه شهری برای جمعآوری دادههای حوزه شهری و تصمیمگیری بر مبنای اطلاعات دقیق خبر داد و افزود: امکان مشاهده طرح تفصیلی شهر کرج از ابتدا تاکنون در فرهنگسرای شاهد فراهم شده است.