کدخبر: 11558 جمعه، 19 بهمن 1403 - 11:19 11558 پرینت خبر
علی تیموری، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:

توسعه پایدار بدون مدیریت منابع آب و خاک ممکن نیست

image

نشست هم‌اندیشی سه‌جانبه بین رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، نماینده مردم کرج در مجلس و مدیرکل منابع طبیعی استان البرز برگزار شد و بر لزوم اجرای اقدامات مؤثر در حوزه آبخیزداری، مدیریت منابع طبیعی و مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی تأکید شد.

به گزارش روشنای راه، علی تیموری رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این نشست ضمن تبریک ایام‌الله دهه فجر، حفظ، احیا و توسعه جنگل‌ها و مراتع کشور را از اهداف اصلی این سازمان برشمرد و گفت: حفاظت از منابع آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار از ضروریات امروز است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های تحقیقاتی، پژوهشی و دانشگاهی استان البرز اظهار داشت: این استان می‌تواند در زمینه به‌کارگیری فناوری‌های نوین و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری، نقشی تعیین‌کننده در کشور داشته باشد.


چالش‌های زیست‌محیطی البرز و ضرورت اجرای پروژه‌های آبخیزداری

علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به شرایط ویژه استان البرز بیان کرد: این استان با مشکلاتی همچون تغییرات اقلیمی، فرونشست زمین، گرد و غبار، وقوع سیلاب‌های مخرب و وابستگی ۷۰ درصدی به منابع آب زیرزمینی مواجه است.

وی تأکید کرد که در برنامه هفتم توسعه، اجرای ۱۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری برای البرز پیش‌بینی شده است و گفت: این اقدامات به‌ویژه در مناطق سیل‌خیز کرج، گرمدره و کمالشهر از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، مدیریت مناطق بیابانی و کنترل گرد و غبار در شهرستان‌های جنوبی البرز می‌تواند کیفیت هوا و سلامت مردم استان و مناطق همجوار مانند تهران را بهبود ببخشد.


نیاز به افزایش اعتبارات برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری

اصغر بیات، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در این نشست با ارائه گزارشی از وضعیت استان گفت: البرز با ۴ میلیون نفر جمعیت و ۳۵۰ هزار هکتار اراضی ملی دارای سه حوزه اصلی آبخیز است که ۷۰ درصد جمعیت استان در معرض خطر سیلاب‌های آن قرار دارند.

وی ضمن اشاره به اهمیت اقدامات آبخیزداری در مهار سیل، خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته به دلیل عدم تخصیص اعتبارات کافی، سطح اجرای عملیات آبخیزداری کاهش یافته است، به‌طوری‌که با روند فعلی تنها ۳۰ درصد از اهداف تعیین‌شده در برنامه هفتم توسعه قابل اجرا خواهد بود.


استفاده از فناوری‌های نوین در منابع طبیعی و آبخیزداری

بیات همچنین از همکاری این اداره کل با مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: افزایش راندمان عملیات آبخیزداری با استفاده از هوش مصنوعی، فناوری‌های نوین، تجربیات بومی و مشارکت مردمی در دستور کار قرار دارد.

وی بر لزوم حمایت ویژه از اعتبارات حوزه منابع طبیعی تأکید کرد و افزود: با توجه به شرایط خاص توپوگرافی البرز و نقش این استان در تأمین آب شرب و حفظ سلامت ساکنان پایتخت، توجه جدی به این بخش ضروری است.

آخرین اخبار
یادداشت
بیمه ملت
پایگاه خبری شهروندالبرز
پایگاه خبری نوژان نیوز
مؤلف نیوز
پایگاه خبری ویدانیوز