اگر نگاه امام خمینی(ره) از شروع نهضت اسلامی را مرور کنیم، نقش والای مردم در آن مشهود است. حضور، مشارکت و آرای مردم در انتخابات به معنای اهمیت مشورت در انجام امور است؛ چرا که هر فردی به رأی و نظرات دیگران اعتنا نکند، در مسیر شکست قرار خواهد گرفت.
در مقطع فعلی انتظار این است که در راستای جهتگیری ملی نظام، تمرکز زدایی و کاهش تصدیگری دولت و واگذاری امور به شوراها مورد توجه جدی قرار گیرد.
بر این باوریم که دولت باید به سمت وظایف حاکمیتی و سیاستگذاری برود و در شهرها و روستاها وظایف را به شوراها محول کند و اعضای شوراها نیز با عملکرد خود تایید کنند که ظرفیت سپردن اختیار را دارند.
لایحه مدیریت یکپارچه شهری که اهل فن و متخصصین مدت زمان زیادی برای تهیه این لایحه را وقت صرف کردند، باید هرچه سریعتر در راستای تمرکز زدایی از وظایف دولت تعیین تکلیف و امور شهری به پارلمانهای محلی و مدیریت شهری واگذار شود.
هدف از تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا که میراث گرانقدر دولت اصلاحات است این بود که بعد از انتخابشدن همه ذهن را از منافع شخصی، حزبی و قومی خالی کرده و با همه توان، برای خدمت به مردم و کشور بیاندیشیم و تلاش کنیم.
دغدغه اصلی آیت الله طالقانی هم این بود که شوراها سیاسی نشوند و شوراها باید از این موضوع بپرهیزند.
مطمئنا اگر شوراها به وظایف قانونی خود عمل کنند، بسیاری از مشکلاتی که در حوزه وظایف مدیریت شهری وجود دارد قابل حل خواهد بود.
انتظار است بر اساس وعدههای داده شده به مردم در قالب برنامهی تدوین شده در زمان انتخابات شوراها تلاش چشمگیرتری برای عمل به وعدههای داده شده شاهد باشیم.