به گزارش روشنای راه، محمدمهدی اسماعیلی در همایش ایران جوان که در تالار سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی تهران برگزار شد، افزود: کشور نیازمند تدوین یک برنامه جامع و منسجم برای برون رفت از وضعیت فعلی جامعه در زمینه ساختار جمعیتی و رفع دغدغههای این حوزه است.
وی همچنین ضمن تقدیر از مجلس شورای اسلامی برای تصویب قانون جوانی جمعیت ادامه داد: با اهتمام همکاران این عرصه، مطالبه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در خصوص قانونمند شدن کار نیز دنبال شد.
وی با اشاره به شکلگیری ستاد جمعیت با تکیه بر این قانون و حمایت رئیسجمهور نیز گفت: فردا اولین جلسه ستاد مربوطه به ریاست شخص رئیسجمهور در این خصوص برگزار شده و تمامی دستگاهها و بخشها باید بتوانند وظایف قانونی خود را در این حوزه دنبال کرده و به سرانجام رسانند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به حضور در جمع فعالان مردمی عرصه خانواده و جمعیت تاکید کرد: فرهنگ و بینش حاکم در این مسأله باید تغییر کرده و به یک ارزش در جامعه بدل شود. امتیازات قانونی در این زمینه هم قطعا اثربخش خواهد بود.
اسماعیلی اضافه کرد: در کنار امتیازات قانونی، اقدامات فرهنگی با هدف تغییر این نگاه به مبحث سن ازدواج و باروری و... نیز باید موردتوجه قرار گیرد.
وی افزود: امروز آمار زوجین نابارور ٢١ درصد اعلام میشود. از سقط جنین آمار دقیقی ارائه نشده و فرآیند قانونی این اقدام (سقط) محدود است؛ که در صورت صحت ۵٠ درصد از این گزارشات نیز جامعه نیازمند تجدید نظر در برخی مباحث پزشکی و غربالگری خواهد بود.
وی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز متمرکز بر اجرای قانون و همچنین تغییر فرهنگ حاکم در این حوزه است.
این مقام مسئول با اشاره به پیمایشات این حوزه و افکارسنجیها نیز یادآور شد: این نگاه امروز به مبحث خانواده و فرزندآوری به ویژه در زنان باید تغییر کند. در حال حاضر مجموع قوانین و مقررات و فرآیند آموزش در کشور ناخودآگاه جامعه و نسل جوان را به حرکت در جهت شرایط کنونی سوق داده است. نظام آموزش و اشتغال حاکم بر این تعلیم طبیعتا این وضعیت را رقم زده و بنابراین باید گفت، تغییر در این عرصه نیز مستلزم تحول در این ٢ حوزه خواهد بود.
وی با اشاره به سرشماری سال ٨۵ گفت: قبل از این سرشماری مساله بحران در ساختار جمعیتی کشور مطرح نبود. با انتشار آمار این سال خطر در این زمینه احساس شده و کنش دولت وقت واکنش منفی محافل رسانه را در پی داشت.
اسماعیلی با اشاره به برخی راهکارهای این دوره نیز افزود: نحوه قانون بهکارگیری بانوان همسان با مردان در حوزه تعلیم و اشتغال و ساعات کاری و... زنجیره مسائل امروز را علیرغم اهتمام ستاد بهدنبال داشته است.
وی تاکید کرد: بر این اساس، در کنار حل مسائل کوتاهمدت تغییر ریلگذاری در حوزه آموزش و اشتغال و همچنین اقدامات فرهنگی در حوزه صدا و سیما ضروری خواهد بود. همچنین با تولید محصولات ارزشمند، اقدامات فرهنگی فاخر این نگاه باید در جامعه را به یک باور عمومی تبدیل شده و در کوتاهمدت کشور شاهد تغییر رویکردها در این زمینه باشد.
منبع: خبرگزاری ایرنا