به گزارش روشنای راه، «وحید یزدانیان» رییس پژوهشگاه، در آیین امضای تفاهمنامه با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر طیف گسترده همکاریهای بین این دو سازمان، اظهار داشت: تمرکز و اولویت ما در مواقع بحرانی حفظ سرویس و خدمات ارتباطی است.
یزدانیان با اشاره به سابقه این پژوهشگاه به عنوان مرکز تحقیقات مخابرات، به ارایه گزارش مختصری از اقدامات صورت گرفته در حوزه تحقیق و توسعه و آینده پژوهی در پژوهشکده ها و مراکز موجود در پژوهشگاه پرداخت و زمینه های موجود همکاری را بیان کرد.
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این نشست که با حضور رییس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی و معاونان این مرکز برگزار شد، با تاکید بر حفظ خدمات ارتباطی در وزارت ارتباطات در مواقع بحران گفت: اولویت ما در مواقع بحرانی در وهله نخست حفظ خدمات ارتباطی مستقل از ماهیت فیزیکی تجهیزات و با استفاده از روشهای جایگزین است.
وی در ادامه یکی از زمینههای همکاری را نظام های هشدار عنوان کرد و گفت: از طریق هوش مصنوعی می توان در زمینه شبکه سنسوری پیش هشدار اقدام کرد. همچنین از توانمندی موجود در حوزه ارتباطات نیز می توان برای شبکه اطلاع رسانی هشدار سریع استفاده کرد.
وحید یزدانیان همچنین یکی دیگر از زمینه های همکاری را استفاده از توانمندی موجود در پژوهشکده امنیت در خصوص رصد رخدادهای امنیتی و اشتراک اطلاعات برشمرد و افزود: در پژوهشکده فناوری اطلاعات نیز در زمینه ایجاد شبکه هوشمند اطفاء حریق دستاوردهای خوبی به ویژه به عنوان مورد مطالعاتی در جنگلهای گلستان پیاده سازی شده است که می تواند به عنوان زمینه همکاری مشترک مد نظر قرار گیرد.
وی افزود: مرکز هوش مصنوعی هم با توجه به همکاری این مرکز با دانشگاه امیرکبیر در زمینه ابررایانه سیمرغ زیرساخت مناسبی برای تحلیل داده ها ایجاد کرده است که امکان خوبی در اختیار دو طرف برای بهره گیری از این توانمندی در تحلیل داده ها فراهم می کند.
در این مراسم محمد شکرچی زاده رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی امکان همکاری در خصوص سامانه های هشدار و پاسخ سریع در مواقع زلزله را بسیار مهم ارزیابی و با اشاره به وجود حجم عظیمی از دادههای گردآوری شده در زمینه طیف شتاب در این مرکز از دهه ۶۰ تا کنون تحلیل این داده ها با استفاده از مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه را از زمینه های مهم همکاری عنوان کرد.
وی تهدیدات طبیعی از جمله زلزله، سیل و فرونشست را جزء دغدغه های موجود در حفظ سرمایه های کشور دانست و گفت: قانون مدیریت بحران نگاه پیشگیرانه به این مبحث دارد و با توجه به پیشینه و ظرفیت های فاخر پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حوزه مقابله با مخاطرات و کاهش خطرپذیری و حفظ سازه های وزارت ارتباطات، امیدواریم بتوانیم در قالب تفاهمنامه شاهد اقدامات پیشگیرانه باشیم.
در پایان این نشست، سند تفاهمنامه همکاری های پژوهشی، آموزشی و اطلاعاتی دو طرف، به امضای یزدانیان رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و شکرچی زاده رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی رسید.
منبع: خبرگزاری ایرنا