به گزارش روشنای راه، نجفیان بیان کرد که این دو طرح با ظرفیت ذخیرهسازی حدود ۸۰ میلیون متر مکعب آب، نقش مهمی در تقویت سفرههای زیرزمینی ایفا میکنند.
نجفیان ادامه داد: «تمهیدات لازم برای مهار آب رودخانههای کرج و کردان نیز اتخاذ شده و هدف اصلی این است که با استفاده از این طرحها، سفرههای زیرزمینی البرز از وضعیت بحرانی خارج شوند.»
به گفته وی، طرح تغذیه دشت فردیس شامل پنج دریاچه مصنوعی است که بیشترین حجم آبگیری در سطح استان را دارد. همچنین، دو طرح دیگر تغذیه مصنوعی در کرج و دشت فشند شهرستان ساوجبلاغ در حال ساخت هستند و طبق برنامهریزی، امسال به بهرهبرداری خواهند رسید.
نجفیان با اشاره به اینکه طی ۳۰ سال گذشته حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب از ذخایر آب زیرزمینی البرز برداشت شده، تأکید کرد که اکنون سفرههای زیرزمینی استان با تنش شدید آبی روبهرو هستند و اقدامات جدی برای نجات آنها ضروری است.
وی همچنین از اجرای طرح سازگاری با کمآبی خبر داد و گفت: «شبکه سراسری آبرسانی استان از دو سال پیش در دست احداث است و هدف آن انتقال ۵۵ میلیون متر مکعب آب از سدهای طالقان و کرج به مناطق دارای تنش آبی است.» به گفته نجفیان، این طرحها در کنار افزایش برداشت آب از سدها به تقویت سفرههای زیرزمینی کمک خواهد کرد.
وی همچنین به طرح اختصاص پساب تصفیهشده به کارخانههای شهرستان اشتهارد و بخشی از اراضی کشاورزی استان اشاره کرد تا از فشار بر سفرههای زیرزمینی کاسته شود.
نجفیان تأکید کرد که برای نجات سفرههای زیرزمینی باید با همکاری مردم و استفاده از فناوریهای جدید، هرچه سریعتر اقدام کرد. او تغییر الگوی کشت، انسداد چاههای غیرمجاز و فرهنگسازی برای کاهش مصرف آب شرب، کشاورزی و صنعت را از برنامههای کلیدی استان برای مقابله با کمآبی دانست.