به گزارش روشنای راه، امیرحسین قیطانی گفت: شناسایی و حمایت از صادرکنندگان استان برای توسعه روابط تجاری خارجی یکی از رویکردهای اصلی است.
وی همچنین به تاثیر منفی برخی بخشنامههای فصلی بر صادرات محصولات تولیدی کشور اشاره کرد که این موضوع موجب کاهش انگیزه صادرکنندگان شده است.
قیطانی با تاکید بر اهمیت راهاندازی شرکت مدیریت توسعه صادرات استان، افزود: این شرکت میتواند در تمامی مراحل صادرات از جمله فروش، قیمتگذاری و حملونقل تا ورود به بازار هدف، هزینهها را کاهش دهد.
وی همچنین به اهمیت شناسایی بازارهای هدف و ایجاد پایانه صادراتی برای تسهیل تبادلات بینالمللی از مبدا گمرک البرز اشاره کرد و خواستار همکاری بیشتر دستگاههای اجرایی استان برای تهیه بانک اطلاعاتی جامع از واحدهای صنعتی و مستعد صادرات شد.
در ادامه این نشست، چنگیز خناری، معاون فنی گمرکات استان البرز، به مشکلات موجود در زمینه صادرات فرآوردههای نفتی اشاره کرد و اعلام کرد که به دلیل نبود زیرساختهای لازم، گمرک البرز همچنان در لیست گمرکات مجاز به صادرات این محصولات قرار نگرفته است.
وی همچنین درباره ایجاد بانک اطلاعاتی از صادرکنندگان فرآوردههای نفتی تاکید کرد که از طریق شناسههای واحدهای تولیدی و بازرگانی میتوان این اطلاعات را جمعآوری کرد. خناری به مسئله تعهد ارزی برخی صادرکنندگان اشاره کرد که به دلیل بالا بودن رقم تعهدات، از کارتهای بازرگانی دیگران استفاده میکنند و این امر باعث عدم دسترسی دقیق به اطلاعات صادرکنندگان میشود.
همچنین در این نشست، مسئله مطالبه مالیات بر ارزش افزوده از شرکتهای حملونقل علیرغم معافیت آنها مطرح و مقرر شد این موضوع در جلسهای با کارشناسان امور مالیاتی استان بررسی شود.