تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : استان البرز
خبرنگار :
کدخبر : 10500
تاریخ : سه‌شنبه، 08 آبان 1403 - 12:11
مهدی ارباب نیا، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز: چنار کهنسال برغان در مسیر حفاظت؛ حذف سازه‌های مزاحم در دستور کار معاون میراث فرهنگی استان البرز اعلام کرد که عملیات حفاظتی از درختان چنار کهنسال روستای برغان با هدف تکمیل تا پایان سال ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش روشنای راه، مهدی ارباب‌نیا از اقدامات انجام‌شده و جذب اعتبارات لازم برای حفاظت از این درختان خبر داد و گفت که شرح عملیات حفاظت آماده و با پیمانکار متخصص به زودی قرارداد اجرایی منعقد می‌شود.

ارباب‌نیا با اشاره به اهمیت این درختان کهنسال که به‌عنوان نماد طبیعی استان البرز و روستای برغان شناخته می‌شوند، بیان کرد که این طرح با نظارت کامل کارشناسان میراث طبیعی استان و همکاری پژوهشگران انجام خواهد شد تا از آسیب‌های احتمالی به درختان جلوگیری شود. وی همچنین فصل پاییز و زمستان را مناسب‌ترین زمان برای اقدامات حفاظتی دانست و تأکید کرد که این فصل به دلیل خواب زمستانی درختان بهترین زمان برای انجام عملیات بدون ایجاد تنش در درختان است.

در بازدیدی که دکتر مصطفی خوشنویس، استاد منابع طبیعی و عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، از درخت چنار برغان داشت، تأکید شد که این درخت یکی از ۱۰ چنار کهنسال کشور است. خوشنویس ضمن اشاره به سازه‌های موجود اطراف این درخت که مناسب رشد طبیعی آن نیستند، خاطرنشان کرد: "جمع‌آوری دیواره‌ها و برخی کف‌سازی‌های اطراف درخت و استفاده از نرده‌های مناسب با محیط، از جمله اقدامات پیشنهادی است که به پایداری این درخت کهنسال کمک می‌کند."

این استاد منابع طبیعی افزود که قرار است فضای پشت درخت به‌عنوان بستر رشد اختصاص یابد و فضای داخلی تنه اول که در حال حاضر شامل حوض و شمع است، به منظور بهبود شرایط درخت حذف شود. خوشنویس با اشاره به پویایی و رشد بالای درخت در طی این سال‌ها، تأکید کرد که فضای بیشتری باید برای ادامه رشد طبیعی این درختان در نظر گرفته شود.

شایان ذکر است که درختان چنار کهنسال برغان در سال ۱۳۹۴ به شماره ۳۰۵ در فهرست میراث ملی طبیعی کشور ثبت شدند. این درختان، که در ضلع شمالی و جنوبی مسجد برغان قرار دارند و عمری بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ سال دارند، به‌عنوان بخشی از تاریخ طبیعی و فرهنگی کشور حائز اهمیت ویژه‌ای هستند.