به گزارش روشنای راه، هادی جعفری، دبیر برگزاری جشنواره، اظهار داشت: این جشنواره با همکاری فرمانداری کرج، اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز و سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری کرج به منظور بازسازی خاطرات دهههای گذشته و ایجاد فضایی فرهنگی و هنری برای تمامی نسلها برپا شده است.
ایدهپردازی و هدف جشنواره
جعفری ضمن اشاره به اینکه طرح جشنواره نوستالژیک طی دو سال برنامهریزی و طراحی شده است، بیان کرد: هدف اصلی این جشنواره احیای خاطرات جمعی دهههای 50 و 60 و ساختن پلی ارتباطی میان نسلهای مختلف است. در این راستا تلاش شده تا طراحیها و فضاسازیها حال و هوای آن دوران را بازسازی کرده و نسلهای قدیمیتر بتوانند تجربیات و خاطرات خود را به نسل جوان منتقل کنند.
وی افزود: شرکت دامان گستر سما، که سالها در حوزه برگزاری جشنوارههای اقوام و عشایر در استانهای مختلف فعالیت دارد، این بار با ارائه فضایی متفاوت و تمام عیار از فرهنگ و هنر ایران، نمایشگاهی با ۱۲ خاستگاه و زیستبوم مختلف کشور را در این پارک به نمایش گذاشته است.
بخشهای ویژه و المانهای خاطرهانگیز
جعفری با اشاره به جذابیتهای مختلف این جشنواره در بوستان ملی ایران کوچک، گفت: در قسمت ساباط پارک، تصاویر شخصیتهای کارتونی قدیمی، ابزار و وسایل دوران دهه ۶۰، همراه با طرحها و پوششهای خاص به نمایش درآمده است. این بخش همچنین شامل اکران فیلمهای خاطرهانگیز و اجرای زنده گروههای موسیقی سنتی است که فضای جشنواره را با حال و هوای نوستالژیک غنی کرده است.
زمان و محل برگزاری جشنواره
این جشنواره که از ۴ تا ۱۱ آبانماه از ساعت ۱۴ تا ۲۱ برگزار میشود، پذیرای شهروندان و خانوادههای کرجی است. جعفری از شهروندان دعوت کرد تا از این فضای خاطرهانگیز و فرهنگی استفاده کنند و با دیدن بخشهای مختلف جشنواره، لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنند.
غرفههای صنایع دستی و سوغات استانهای مختلف
یکی دیگر از بخشهای مورد توجه جشنواره، غرفههای صنایع دستی و سوغات محلی از نقاط مختلف کشور است. جعفری در این باره گفت: ۵۸ غرفه به سبک بازارچههای قدیمی با عرضه سوغاتیهای ویژه استانهای مختلف، از جمله انواع چرم، کیف و کفش چرمی، عرقیجات سنتی، خشکبار و شیرینیهای سنتی مثل سوهان کنجدی تبریز، نقل ارومیه، قطاب کرمان، شیرینی کاک کرمانشاه و باقلوا به فروش میرسند.
استقبال پرشور و استقبال فرهنگی از نسلهای مختلف
این جشنواره با استقبال پرشور نسلهای قدیمی و جوانتر مواجه شده است. جعفری اظهار امیدواری کرد که چنین برنامههایی بتواند به عنوان بستری برای تداوم ارتباط میان نسلها و حفظ هویت فرهنگی جامعه در کنار ارائه هنر و صنعت بومی، بیشتر توسعه یابد و همچنان مورد حمایت مسئولین قرار گیرد.
جشنواره نوستالژیک "ایران کوچک" در بوستان ملی ایران کوچک بهعنوان نمایشی از خاطرات و فرهنگ دهههای گذشته، بستری کمنظیر برای پیوند میان نسلها و بازسازی خاطرات جمعی است که میتواند با استقبال بیشتر، به عنوان الگویی برای سایر استانها نیز تبدیل شود.