تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : اجتماعی
خبرنگار :
کدخبر : 1061
تاریخ : سه‌شنبه، 27 مهر 1400 - 13:47
اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان ۶۷۸ درصد افزایش یافته است دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با اصلاح قوانین و راه‌اندازی کمیته ملی شناسایی بنیان‌های مالی و اداره کل پولشویی مبارزه با بنیان‌های مالی، ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان از دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به ۱۴ هزار میلیارد تومان رسید که افزایش ۶۷۸ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش روشنای راه، دکتر اسکندر مومنی در نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر و بررسی تحولات کشور افغانستان و پیامدهای آن در عرصه مبارزه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی بر اساس احکام شرع و اصول پایدار اسلامی با همه ابعاد مواد مخدر مبارزه می کند، اظهار داشت: این مبارزه شامل تولید، ورود، قاچاق، توزیع و ترانزیت است و برای ایران فرقی ندارد این مواد مخدر کدام جوان یا انسانی را مورد آسیب قرار دهد پس قاطعانه با همه تنوع قاچاق مواد مخدر برخورد می کند.

وی افزود: بر اساس آمارهای رسمی سازمان ملل، ۹۰ درصد کشفیات تریاک، ۷۲ درصد مرفین و ۲۰ درصد مرفین جهان توسط جمهوری اسلامی صورت می گیرد که در پی جانفشانی های فراوان کشف شده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با یادآوری اینکه بیش از سه هزار درگیری با اشرار در سه ماهه نخست امسال انجام شد که در آن چهار نفر شهید و ده نفر مجروح شدند، خاطرنشان کرد: این میزان کشفیات موید این رویکرد است که جمهوری اسلامی بر اساس حکم شرعی عمل می کند. 

 

سال گذشته  یکهزار و ۱۷۷ تن انواع مواد مخدر توسط ایران کشف شد

مومنی ادامه داد: در سال گذشته بالاترین میزان کشفیات مواد مخدر یعنی یکهزار و ۱۷۷ تن انواع مواد مخدر توسط ایران کشف شد که رکورد کشفیات شکسته شد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه در طول مدت  مبارزه با مواد مخدر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، قریب به چهار هزار شهید و بیش از دوازده هزار مجروح و جانباز تقدیم شده است، تصریح کرد: ایران به نمایندگی از جهان در حال مبارزه است در حالیکه نه در  مقصد تولید و نه مقصد مصرف و مسیر ترانزیت تنها کشور منطقه است اما اینکه چطور می شود رکورد کشفیات را می زند و کشور دیگر کمتر از دو تن حکایت از این دارد که ایران بر اساس شرع قدم برمی دارد.

مومنی خطاب به کشوری که مقامات آن ها عنوان می کنند ایران قاچاق مواد مخدرمی کند، گفت: این کشور باید به این پرسش جواب دهد که چرا ایران این حجم کشفیات دارد و دیگران نه. چنانچه اسناد زیادی وجود دارد که ایران در چه جایگاهی قرار دارد و چندین تقدیر از سازمان ملل دریافت کرده است. پس توصیه می کنم به مقامات آذربایجان که به مردم کشور خود احترام بگذارند.

وی افزود: علیرغم شرایط کرونایی تلاش جمهوری اسلامی بیشتر شده است و همچنان به مبارزه ادامه می دهد. تاکید داریم مجامع بین الملل تقدیر و تشکر زبانی نداشته باشند و برای حفظ جوانان خود کمک کنند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با یادآوری اینکه ساختار ستاد مبارزه با مواد مخدر پیشرفته است و همه ارکان کشور در آن دخیل هستند و رییس آن رییس جمهوری است، تاکید کرد: اگر این موفقیت حاصل است نتیجه تلاش همه دستگاها اعم از نیروی انتظامی، سپاه، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی،وزارت کشور، استانداری ها و فرمانداری ها،وزارت کار، سازمان های غیردولتی و سمن ها و سازمان زندان ها است که همکاری تنگاتنگی دارند و بسیج هستند.

 

ظرفیت ساماندهی و نگهداری معتادان متجاهر افزایش یافت 

مومنی با تاکید بر اینکه ستاد در چهار حوزه مقابله، درمان، پیشگیری و توانمندسازی و مهارت اموزی به عنوان یک نهاد سیاستگذار و برنامه ریز پیگیری می کند، گفت: در حوزه معتادان متجاهر تا سال ۹۷ در تهران فقط چهار هزار ظرفیت نگهداری و درمان داشتیم که در یک اقدام جهادی با همکاری سپاه و سازمان زندان ها و بهزیستی این ظرفیت به ۱۶ هزار نفر رسیده است.
وی افزود: در سال جاری در مقاطعی حدود ۱۶ هزار نفر همزمان در یکجا بودند و در حال حاضر ۱۲ هزار نفر در حال نگهداری هستند و  ۱۸ مرکز نگهداری و اردوگاه تاسیس شده است. 

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه این اقدامات با همکاری همه دستگاه ها صورت گرفته است، افزود:  حدود هشتاد درصد معتادان متجاهر ساماندهی شده و در حال درمان هستند. یکی از این مراکز در تهران، مرکز سروش با ظرفیت ۶۰۰ نفر است که توانمندسازی شده اند و روزانه ۵۰ هزار ماسک و گان تولید می کنند.

 

ضرورت اصلاح قوانین برای مبارزه بهینه

مومنی در بخشی دیگر به چالش های پیش روی مبارزه با مواد مخدر اشاره و گفت: با چند تغییر و اصلاح و روزآمد شدن قانون ساماندهی بهینه می شود و عدم روزآمدی قانون مشکل بزرگ است به عنوان مثال قوانین حداکثر نگهداری معتاد متجاهر را یک تا سه ماه می داند اما واقعا معتاد معمولی هم در این مدت درمان نمی شود و حداقل زمان مورد نیاز دو سال است.

وی افزود: در حوزه ضربه به بنیان های مالی قاچاقچیان هم دو کار صورت گرفت که کمیته ملی شناسایی بنیان های مالی و اداره کل پولشویی مبارزه با بنیان های مالی راه اندازی شد و نتیجه این شد که از ضربه به بنیان های مالی دو میلیارد و هفت میلیون تومان به ۱۴ هزار میلیارد تومان رسید که افزایش  ۶۷۸ درصدی را نشان می دهد.

مومنی خاطرنشان کرد:در حوزه درمان هم مشکل ما این بود که نظام درمان کارامدی نداشت و صرفا بر متادون استوار بود و درمان کننده نبود اما با هماهنگی شرکت های دانش بنیان داروی بوپرونورفین تولید شد که اشتیاق را برای مصرف کم می کند.

 

منبع: خبرگزاری ایرنا