به گزارش روشنای راه، آذردار با اشاره به جزئیات این طرح گفت: عرضه هرگونه دخانیات فاقد مجوزهای قانونی، سیگارهای الکترونیکی، و کالاهای دخانی قاچاق ممنوع است. همچنین سیگارهایی که فاقد هشدارهای سلامت وزارت بهداشت باشند بهعنوان کالای قاچاق تلقی شده و با عرضهکنندگان برخورد میشود.
آذردار افزود: این طرح با همکاری سایر دستگاههای اجرایی و نظارتی شهرستان، ازجمله پلیس اماکن، اداره تعزیرات حکومتی، شبکه بهداشت و درمان، و اتاق اصناف اجرا خواهد شد.
سعید هوشمند، رییس اتاق اصناف چهارباغ، نیز اظهار داشت: این طرح شامل شناسایی و جمعآوری نشانهای تجاری قاچاق، جلوگیری از فروش سیگارهای الکترونیکی و کالاهای دخانی نوپدید، و برخورد با تخلفاتی نظیر رعایت نکردن قیمتهای درجشده یا امتناع از عرضه کالا است. همچنین ثبت اطلاعات مربوط به خرید، فروش و نگهداری محصولات دخانی در سامانههای مرتبط کنترل خواهد شد.
وی تأکید کرد: هرگونه تبلیغات محیطی دخانیات قاچاق، فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال، و عرضه اقلام تقلبی ممنوع بوده و با متخلفان قاطعانه برخورد خواهد شد.
بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر در کشور بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند، و هزینههای بهداشتی ناشی از این معضل به ۶۰ هزار میلیارد تومان میرسد. همچنین آمارها از رشد ۱۳۳ درصدی مصرف دخانیات، بهویژه میان زنان و نوجوانان، حکایت دارند که زنگ خطری برای سلامت نسل جوان است.
تغییرات اجتماعی و فشارهای روانی، همراه با دسترسی آسان به دخانیات، از مهمترین عوامل افزایش مصرف سیگار میان نوجوانان هستند. کارشناسان معتقدند خلأ آموزشهای پیشگیرانه در خانوادهها و مدارس، و فقدان حمایت اجتماعی مؤثر از نوجوانان، این روند را تشدید کرده است.