تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : استان البرز
خبرنگار :
کدخبر : 10877
تاریخ : یکشنبه، 18 آذر 1403 - 10:41
شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان البرز: اهمیت تغذیه سالم در کاهش سکته‌های قلبی؛ پویش ملی در البرز آغاز شد رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز از آغاز پویش ملی تغذیه سالم در این استان خبر داد و بر اهمیت انتخاب روغن‌های مناسب در رژیم غذایی برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی تأکید کرد.

به گزارش روشنای راه، شهرام صیادی در مراسم افتتاح این پویش، که از ۱۷ تا ۳۰ آذرماه با شعار "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" برگزار می‌شود، گفت: تغذیه سالم نقش اساسی در کاهش بیماری‌های غیرواگیر از جمله سکته‌های مغزی و قلبی دارد.

وی افزود: بر اساس استانداردهای تغذیه‌ای، حداکثر ۲۶ درصد انرژی روزانه باید از چربی و روغن تأمین شود که معادل حدود ۴۰ گرم یا ۳۶۰ کیلوکالری است. صیادی هشدار داد که مصرف زیاد روغن‌های جامد و حیوانی می‌تواند به‌طور جدی سلامت افراد را تهدید کرده و منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز بر استفاده از روغن‌های سالم نظیر کانولا، روغن زیتون، روغن مخلوط، و روغن کنجد تأکید کرد و گفت: استفاده از روغن مخصوص سرخ‌کردنی برای غذاهای سرخ‌شده ضروری است. همچنین، خانواده‌ها باید تنوع بیشتری در انتخاب روغن‌ها ایجاد کنند و به مصرف روغن‌های ذرت یا آفتابگردان محدود نشوند.

صیادی همچنین به مضرات اسیدهای چرب ترانس اشاره کرد و گفت: سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ در جهان به دلیل مصرف چربی‌های ترانس رخ می‌دهد. این اسیدها با انسداد شریان‌ها خطر حملات قلبی و عروقی را افزایش می‌دهند و باید به‌طور جدی از مصرف آنها اجتناب کرد.