به گزارش روشنای راه، سردار مجید در مراسم اختتامیه پنجمین پویش «کودکان سایبری» در استان البرز اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد جرایم سایبری ناشی از ناآگاهی کاربران است. او افزود: شیادان اینترنتی با استفاده از ترفندهای مختلف اقدام به کلاهبرداری میکنند که عمده این جرایم شامل کلاهبرداری اینترنتی، برداشت غیرمجاز از حسابها، هتک حیثیت، دسترسی غیرمجاز به دادهها و مزاحمتهای اینترنتی است.
رییس پلیس فتا کشور تصریح کرد: استان البرز با افزایش بیش از چهار درصدی کشفیات جرایم سایبری نسبت به مدت مشابه سال قبل، رتبه اول کشور را در این زمینه به دست آورده است.
دستاوردهای پویش کودکان سایبری
سردار مجید به فعالیتهای پویش «کودکان سایبری» که از سال ۱۳۹۹ و همزمان با شیوع ویروس کرونا آغاز شد، اشاره کرد و گفت: در این پویش که با محوریت افزایش آگاهی دانشآموزان و خانوادهها در فضای مجازی برگزار میشود، امسال ۴۴ هزار کودک و نوجوان در مسابقه نقاشی شرکت کردند و بیش از ۶۶ میلیون نفر پیامهای هشدار پلیس فتا را مشاهده کردند.
وی افزود: با شیوع ویروس کرونا، بیش از ۷۰ درصد فعالیتهای اجتماعی، آموزشی و کاری به فضای مجازی منتقل شد که مسئولیت کاربران و پلیس فتا را در این زمینه افزایش داد.
اهمیت ارتقای سواد فضای مجازی
رییس پلیس فتا بر ضرورت ارتقای سواد فضای مجازی خانوادهها تأکید کرد و گفت: یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از آسیبهای فضای مجازی، افزایش آگاهی خانوادهها و کودکان است. والدین باید با یادگیری از منابع معتبر، نحوه حفاظت از فرزندانشان در فضای مجازی را بیاموزند و همانند فضای حقیقی، از کودکان خود مراقبت کنند.
وی ادامه داد: پلیس فتا بهطور مداوم از طریق رسانهها و شبکههای اجتماعی اقدام به آگاهسازی خانوادهها و کاربران میکند. همچنین، والدین باید فعالیتهای فرزندان خود در فضای مجازی را رصد کنند تا از آسیبهای احتمالی جلوگیری شود.
در پایان این مراسم، به ۲۰۰ نفر از کودکان و نوجوانانی که در مسابقه نقاشی پویش «کودکان سایبری» شرکت کرده بودند، جوایزی اهدا شد.