به گزارش روشنای راه، «حسن شریفی» اظهار داشت: بسیاری از دیمکاران ساوه به دلیل حاکمیت خشکسالی در پاییز امسال از کشت منصرف شده بودند اما، بارندگیهای اخیر بارقه امید را در دل بهرهبرداران کشاورزی کاشت.
وی ادامه داد: از کشاورزان بخش نوبران درخواست میشود پس از اتمام بارشها و به شرط مساعد شدن هوا نسبت به کشت باقیمانده اراضی دیم خود اقدام کنند.
وی بیان کرد: فرصت کشت در بخش مرکزی ساوه تا اوایل دیماه است و کشاورزان در این بخش هم پس از مساعد شدن هوا برای کشت اراضی دیم میتوانند اقدام کنند.
رئیس اداره جهاد کشاورزی ساوه گفت: گندم، جو و کلزا عمده اقلام پاییزه است که در این شهرستان کشت میشود و اگرچه زمان کشت کلزا گذشته اما ۲ رقم دیگر هنوز فرصت کشت دارند.
وی در خصوص تاثیر بارشهای اخیر بر محصول باغات انار ساوه نیز گفت: بخش اعظم محصول باغات انار ساوه برداشت شده است اما، مراحل برداشت در برخی مناطق عقب است که باید با سرعت بیشتری از سوی بهرهبرداران صورت بگیرد.
شریفی اظهار داشت: بارش چشمگیری در ۲ روز اخیر در بخش جنوب غربی ساوه به خصوص در روستاهای حسنآباد، مرق، مرقکان و سیاله رخ داد و برخی مناطق شاهد جاری شدن سیلاب بود اما، تاکنون گزارشی از آسیبدیدگی احتمالی باغات و اراضی برداشت نشده این مناطق دریافت نشده است.
وی گفت: باران سبب ترکخوردگی و خطی شدن سردرختی انار میشود و امید است آن بخش از باغاتی که هنوز محصول آنها برداشت نشده، دچار آسیب و خسارت نشوند.
شهرستان ساوه دارای ۱۳۵ هزار هکتار سطوح باغی و زراعی از جمله ۱۲ هزار هکتار باغ انار مثمر با ظرفیت تولید سالانه تا سقف ۳۰۰ هزار تن محصول انار است.
میزان بارش سالانه در شهرستان ساوه که اقلیمی گرم و خشک دارد بهطور متوسط حدود ۲۱۶ میلیمتر است.
منبع: خبرگزاری ایرنا