به گزارش روشنای راه، نادر زینالی از برگزاری جلسه اضطراری با اساتید دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و کارشناسان میراثفرهنگی خبر داد و گفت: هیئتی از متخصصان حوزه چوب و درختان کهنسال استان البرز به همراه کارشناسان میراث طبیعی، برای بررسی وضعیت درخت چنار کهنسال برغان به این منطقه اعزام شدند تا میزان آسیبدیدگی و راهکارهای احیا و حفاظت از این اثر ارزشمند را مشخص کنند.
لزوم همکاری دستگاههای متولی در احیای درخت چنار برغان
زینالی با تأکید بر اینکه نجات این درخت کهنسال تنها با مشارکت همه متولیان ممکن است، اظهار داشت: این درخت در محوطه مسجد جامع برغان واقع شده که تحت مدیریت هیئتامنای مسجد است. این هیئتامنا نیز زیر نظر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان البرز فعالیت میکند. ازاینرو، میراثفرهنگی علاوه بر نظارت بر اقدامات فنی حفاظتی، پیگیریهای لازم را در این خصوص انجام داده است.
وی تصریح کرد: میراثفرهنگی مسئول ثبت ملی آثار طبیعی و تاریخی است اما بر اساس قانون، حفاظت از هر اثر ثبتشده برعهده متولی آن است. بااینحال، ما در چارچوب وظایف قانونی خود، تمام تلاش را برای صیانت از این درخت تاریخی خواهیم کرد.
سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز افزود: پیشتر، هشدارهایی در خصوص نامناسب بودن شرایط نگهداری درخت به متولیان، دهیاری و شورای روستا داده شده بود و در جلسات کارشناسی، عملیات حفاظتی موردنیاز نیز مطرح شد. اما تأمین اعتبارات برای این کار، نیازمند مشارکت تمام نهادهای مسئول است.
وی خاطرنشان کرد: میراثفرهنگی نیز به سهم خود اعتباری برای این موضوع در نظر گرفته است، اما حفاظت از این میراث طبیعی ارزشمند تنها با حمایت و همکاری اداره کل اوقاف، دهیاری، شورای روستا و سایر متولیان امکانپذیر خواهد بود.