تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : اجتماعی
خبرنگار :
کدخبر : 12208
تاریخ : پنجشنبه، 28 فروردین 1404 - 09:39
زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده: بانوان ایرانی به توانمندی‌های خود باور دارند معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به رشد چشمگیر مشارکت بانوان در عرصه‌های علمی و تخصصی، اعلام کرد که ۲۴ درصد از اختراعات ثبت‌شده در کشور توسط زنان انجام شده است؛ رقمی که از میانگین جهانی نیز فراتر رفته است.

به گزارش روشنای راه، زهرا بهروزآذر در همایش سراسری رؤسای استانی و ستادی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور که در کرج برگزار شد، با تأکید بر نقش کلیدی بانوان در پیشرفت و توسعه ایران گفت: بر اساس آمار، میانگین جهانی اختراعات زنان بین ۱۴ تا ۱۷ درصد است، در حالی که زنان ایرانی با ثبت ۲۴ درصد از اختراعات کشور، نشان داده‌اند که به توانمندی‌های خود باور دارند و شایستگی‌های بالایی دارند.

وی افزود: امروز زنان و مردان دو بال توسعه کشور هستند. بیش از ۵۳ درصد دانشجویان دانشگاه‌ها زن هستند و امسال نیز بیش از ۶۱ درصد ورودی‌های دانشگاه‌ها را دختران تشکیل داده‌اند. همچنین بیش از ۷۰ درصد کادر درمان کشور از زنان توانمند تشکیل شده است.

بهروزآذر با اشاره به اهمیت آموزش‌های مهارتی در مسیر توانمندسازی زنان، گفت: یکی از مأموریت‌های مهم ما در برنامه هفتم توسعه، ارتقای مهارت‌های شغلی بانوان است. ما در معاونت زنان و خانواده با جدیت در حال برنامه‌ریزی هستیم تا با هم‌افزایی و تسهیل همکاری‌ها بین دستگاه‌ها، فرصت‌های شغلی برابر و مهارت‌محور را برای زنان سراسر کشور فراهم کنیم.


وی سه مهارت کلیدی برای کارآفرینی زنان را چنین برشمرد:

مهارت‌های بنیادین فردی برای ارتباط مؤثر، گفت‌وگوی سازنده و حل تعارض

مهارت‌های فنی و تکنولوژیکی برای ورود به بازار کار مدرن

مهارت‌های کسب‌وکار و اقتصادی برای پایداری فعالیت‌های شغلی


معاون رئیس‌جمهور تصریح کرد: بانوان در هر عرصه‌ای که وارد شده‌اند منشأ تحول و نوآوری بوده‌اند. برای نهادینه‌سازی این توانمندی‌ها، لازم است این سه حوزه مهارتی در سرفصل‌های آموزشی نظام آموزش کارآفرینی گنجانده شود.

وی همچنین با تأکید بر لزوم ارتقاء ظرفیت‌های شناختی زنان و هدایت آن‌ها به سمت شغل‌های متناسب با علاقه و مهارت‌های‌شان افزود: ما باید تمام زنجیره کارآفرینی را از تأمین مالی و لجستیک تا اقتصاد دیجیتال و فناوری‌های نو، برای بانوان تقویت کنیم.

بهروزآذر گفت: ایران کشوری غنی از منابع انسانی، طبیعی و فرهنگی است و آنچه بیش از هر چیز نیاز دارد، تقویت نگرش کارآفرینانه در جامعه است. افراد باید بیاموزند که فرصت‌های جدید را کشف کنند و خود، پیش‌برنده مسیر زندگی‌شان باشند.

وی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک کارآفرین را «مرکز کنترل درونی» دانست و توضیح داد: فرد کارآفرین کسی است که به جای جست‌وجوی دلایل بیرونی برای موفقیت یا شکست، مسئولیت تصمیم‌گیری و پیشبرد اهداف را در درون خود جستجو می‌کند.

در حاشیه این همایش، معاون رئیس‌جمهور با حضور در مرکز تربیت مربی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور واقع در کرج، از کارگاه‌های آموزشی و فرآیند تربیت نیروی ماهر در این مرکز بازدید کرد.