تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : اقتصادی
خبرنگار :
کدخبر : 12274
تاریخ : چهارشنبه، 03 اردیبهشت 1404 - 08:31
هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور: مدیریت مصرف آب در ساخت‌وسازها و صنایع ضروری است مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از ضرورت‌های بازچرخانی آب و مدیریت مصرف در ساخت‌وسازها و صنایع گفت و بر لزوم اجرای تدابیر ویژه در این راستا تأکید کرد.

به گزارش روشنای راه، هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در حاشیه بازدید از پروژه‌ها و تاسیسات آب و فاضلاب شهر مهاباد، ضمن تأکید بر اهمیت مدیریت مصرف آب در شرایط بحرانی منابع آبی، به موضوع بازچرخانی آب و جایگزینی آن در صنایع اشاره کرد. وی گفت: با توجه به مشکلات موجود در حوزه منابع آبی و کاهش بارش‌ها، باید از هر دو منظر بازچرخانی آب و استفاده از پساب و آب دریاها توجه ویژه‌ای به مدیریت منابع آب در صنایع و ساختمان‌ها داشته باشیم.

امینی افزود: قانون برنامه هفتم پیشرفت و تبصره هشتم قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور، الزاماتی را برای استفاده از پساب و منابع غیرمتعارف مانند آب دریاها برای تأمین آب صنایع و آب‌بَرها وضع کرده است. این الزام به‌ویژه در شرایط کنونی که کشور با تنگناهای متعدد آبی مواجه است، از اهمیت بالایی برخوردار است.


لزوم بازچرخانی آب در ساختمان‌ها

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین به مقررات ملی ساختمان اشاره کرد و گفت: طبق بند ۱۶ و ۱۹ مقررات ملی ساختمان، آب استفاده‌شده در روشویی‌ها و ظرف‌شویی‌ها باید بازچرخانی شده و تحت عنوان آب خاکستری به فلاش‌تانک‌ها هدایت شود. متأسفانه در روند ساخت‌وسازها، این موضوع به‌طور کافی مورد توجه و نظارت قرار نگرفته است.

امینی همچنین بر اهمیت جایگزینی آب‌های نامتعارف با منابع آبی متعارف در صنایع تأکید کرد و گفت: در شرایط کنونی، جایگزینی منابع آبی نامتعارف با آب‌های متعارف (زیرزمینی و سطحی) امری حیاتی است که تمامی دست‌اندرکاران باید به آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.


بازسازی شبکه‌های فرسوده آب

در بخش دیگری از سخنانش، امینی به تخصیص ردیف ویژه‌ای در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ برای بازسازی شبکه‌های فرسوده آب و فاضلاب اشاره کرد و گفت: این اقدام، به‌ویژه در شهرهایی مانند مهاباد که با مشکلات آبی مواجه هستند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و اصلاح شبکه‌های فرسوده نقش بزرگی در بهبود مدیریت منابع آبی ایفا می‌کند.

وی در پایان به اقدامات پیشگیرانه در خصوص مصرف بی‌رویه آب اشاره کرد و گفت: قانون‌گذار برای مدیریت مصرف آب و برخورد با مشترکان پرمصرف در استان‌های دارای تنش آبی استفاده از تعرفه‌های بازدارنده را در دستور کار قرار داده است. همچنین، بعد از دو نوبت اخطار، ۱۲ ساعت آب این مشترکان قطع خواهد شد.