به گزارش روشنای راه، ساز و کارهای انتخابات در دنیا تا حدود زیادی مشابه اند. اما در ایران سایه دین و تخلّق به اخلاق الهی مسئولیت مردم، کاندیداها و مجریان و ناظران انتخابات را به مراتب بیشتر کرده است. امام راحل انتخابات را به این دلیل مهم می داند که میزانی برای رای ملت شناخته می شود و رهبری معظم انقلاب آن را حق الناس معرفی می کند، میزان بودن رای مردم و حق الناس بودن آن از زبان رهبران دینی یک کشور اهمیت موضوع انتخابات را دو چندان می سازد.
انتخابات، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران را تا به امروز حفظ کرده است. انتخابات، تا به امروز مایه عزت و اقتدار کشور شده است. حضور مقتدرانهی حداکثری تا به امروز حماسههای بزرگی آفریده است. حضور آگاهانه در کنار حضور گسترده، حماسه را زیباتر ترسیم میکند که من و ما هرگز خود را از نوع انتخابمان محکوم میکنیم و شاهد شکوه روزافزون کشور در جهان میشویم. کشوری که با گذر از خم و پیچهای متعدد و پیش رو، با صلابت و قدرت به سمت هدف پیش میرود و شکست و سختیها را یکی پس از دیگری پشت سر میگذارد.
رعایت حقوق عمومی انسان ها، توجه به شایستگی های افراد در انتخاب آنها، احساس مسئولیت شرعی، وجدانی و اخلاقی در رای دادن به کسانی که در شایستگی و امانتداری آنها اطمینان مستقیم یا بواسطه تحقیق از آگاهان حاصل است، انسانهائی که تقیّد بیشتری به آداب اخلاقی دینی دارند وادار به تامل و مراقبت بیشتری می کند. و لذا سخن رئیس جمهور محترم که نمی ارزد به خاطر انتخابات معصیت کنیم نکته بسیار جدی و حائز اهمیت است، یکبار هم امام(ره) فرموده بودند برای دنیای دیگران آخرت خود را خراب نکنید. و یا اینکه رهبری انتخابات را مظهری از مظاهر حق الناس میداند، که همه میدانیم در فرهنگ و معارف دینی ما وزن حق الناس بسیار بالاست و صد بار اگر توبه شکستی بازآی مختص به روابط بندگان با خداست و در مورد حق الناس حساب و کتاب الهی سخت و طاقت فرساست، و آیه و روایتی با صراحت اغماض خداوند از تعرض انسان ها به حق الناس را نوید نداده است.
انتخابات شکوه حضور ملتی بزرگ و مصمّم در عرصه یک رقابت پرشور سیاسی و اجتماعی است و بی تردید مناسب ترین راه برای سنجش وزن جریان های سیاسی و میزان نفوذ آنان در افکار عمومی و نهایتاً توافق بر اداره کشور براساس دیدگاه ها و خواست اکثریت ملت است.