به گزارش روشنای راه، فردین حکیمی گفت: امروزه حیات وحش با تهدیدات متعددی شامل شکار غیرمجاز، شیوع بیماری ها، زنده گیری و تجارت غیرقانونی و همچنین تخریب زیستگاه ها و گاها تعارض با جوامع محلی مواجه است.
وی افزود: اما در این بین موضوعی که موجب نگرانی و دغدغه مندی محیط زیست و دوستداران حیات وحش گردیده، زنده گیری و تجارت غیرقانونی ، عرضه و نگهداری حیات وحش است.
وی اظهار داشت: متاسفانه علاقهمندی روز افزون شهروندان به خرید و نگهداری گونه های جانوری در اسارت( قفس)موجب می شود که پس از مدتی به دلیل عدم تغذیه مناسب و شرایط نگهداری یا تلف شده یا با شرایط نامناسب، تحویل محیط زیست شوند.
حکیمی بیان داشت: بخشی دیگری از این موارد آسیب دیدگی حیات وحش در اثر اصابت گلوله توسط شکارچیان بوده که یا منجر به تلف شدن و در غیر این صورت، گونه آسیب دیده از طریق شهروندان یا دوستداران حیات وحش تحویل ادارات محیط زیست می شود
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: خوشبختانه با وجود ظرفیت های موجود از جمله همکاری و دغدغه مندی دوستداران و حامیان حیات وحش، مراکز درمانی کلینیک های دامپزشکی ، مرکز تیمار و بازپروری حیات وحش( بخش خصوصی) و همچنین مراکز نگهداری مجاز و موقت حیات وحش( با نظارت محیط زیست) و از سویی دیگر وجود کادر مجرب دامپزشکی در اداره کل محیط زیست استان همواره تلاش شده میزان تلفات حیات وحش به حداقل برساند و عمده گونههای آسیب دیده، پس از طی مراحل درمان، تیمار و بازپروری، دوباره در زیستگاه طبیعی خود رها سازی شوند.
حکیمی با بیان اینکه بیشترین میزان گونههای آسیب دیده و رهاسازی شده مربوط به پرندگان شکاری منجمله عقاب طلایی ، سارگپه، دلیجه می باشد اظهار داشت: در سال جاری با همکاری شهروندان و حامیان حیات وحش و همچنین تلاش مرکز تیمار و بازپروری حیات وحش ، دامپزشکان اداره کل و محیط بانان عزیز تعداد بیش از ۴۰ فرد پرنده شکاری پس از تیمار و بازپروری در زیستگاه های طبیعی خود رها سازی شدند.
در روز جاری هم تعداد ۲ فرد عقاب طلایی، ۲ فرد سارگپه، یک فرد کور کور، یک فرد دلیجه و یک فرد لیل در زیستگاه طبیعی واقع در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی با حضور حامیان حیات وحش، اصحاب رسانه و کمیته عکاسان استان البرز، سامان گلریز ( همیار محیط زیست) رهاسازی و به دامان طبیعت بازگشتند.
در استان البرز تعداد ۳۰۳ گونه پرنده در زیستگاه های طبیعی زیست می کنند.